Pozdravljena slovenska javnost!

Gospod Igor Tisaj (ŠD Mengeš-Trzin), izvoljeni predstavnik slovenskih šahovskih staršev, nas je poprosil, da objavimo še pisemce, ki ga je poslal Darji Kapš, vodji kampanje predsedniškega kandidata dr. Milana Brgleza.
Tudi to pismo je zelo slikovito in marsikaj pove. Gospod Tisaj ima za uvrstitev v Upravni odbor verjetno nekaj napak: ni iz ŠK Ljubljana, ni iz ustrezne politične opcije, ni pripravljen slepo dvigovati rok, predvsem pa je pripravljen vpraševati. Za take ni mesta v Upravnem odboru, ki ga vodijo »stare sile«.

Pismo Igorja Tisaja:

»Darja,
Hvala tudi za tvoj odgovor (odgovor se nanaša na pasivnost vodstva ŠZS glede Zoisove štipendije in na dejstvo, da me, kot predstavnika staršev ne želite uvrstiti v Upravni odbor).
Po tvojem (oz. vašem) mnenju je zdaj očitno vsega kriv (pa se bom omejil samo na Zoisovo štipendijo) le bivši predsednik ŠZS, gospod Subotič in nihče drug!?
Dovoli mi, da te spomnim: pri njegovem imenovanju oziroma ustoličenju na funkcijo ste mu pomagali in/ali »držali štango« prav vsi bivši/stari/novi člani UO (kakor koli vas/jih že imenujem). Šahovsko zvezo vodi Upravni odbor, ne pa predsednik, vsaj tako zatrjuje dr. Brglez, ki se sploh vseskozi sklicuje na ekipo.
To, da je pa vsem po vrsti, vse od let 2013/14 po domače povedano »dol viselo« za Zoisovo štipendijo in zadevne pogoje, pa itak »kao« po tvojem ni pomembno.
Na odgovornost zaradi vaše/njihove pasivnosti bi bilo zato potrebno poklicati prav vse člane nekdanjega UO, vključno s predsednikom, gospodom Subotičem, vključno s častnim predsednikom, gospodom Kneževičem. Dejstvo je, da se to sploh ne bi smelo zgoditi! In pika.
Pa se žal je in to je potrebno prioritetno urediti/popraviti, saj se najboljšim mladim šahistom dela velika krivica. Že šest let, da se razumemo. Tudi zato sva z mojo soprogo to vprašanje odprla na Ptuju.
Takrat nama je prisluhnil vsaj Matjaž Mikac in je po moje edini (plus deloma sekretarka Nina), ki je/sta v tej smeri vsaj »nekaj« naredil/a – pripravil strokovno podlago.

Vsega ostalega po vsem tem resnično ni vredno omenjanja – vključno s politiko(-m), ki se je izkazal(-a) kot se je izkazal(-a).
Zgoraj napisano je pošteno povedano in edina resnica!
Tudi zato (med ostalim) so(smo) starši na pobudo Strokovnega sveta ŠZS izvolili svojega predstavnika staršev, ki mora imeti - po našem mnenju - zagotovljeno mesto v novem Upravnem odboru ŠZS. Na listi enega kandidata mu je to zagotovljeno, na listi drugega pač ne! Zakaj že?
Vas morda moti neposreden vpogled v celotno dogajanje okoli mladinskega šaha (tudi) s strani staršev? Nas staršev se vam pač ni potrebno bati. Ali pač?
Verjemite; kar je/bo dobrega smo in bomo vedno pohvalili – in tudi že smo.
ŠZS vseskozi ponujamo roko konstruktivnega sodelovanja, s ciljem, da se zadeve v prihodnje še izboljšujejo na vseh področjih – prioritetno pa za naše odlične mlade šahistke/šahiste, za njihove spremljevalce, mentorje, trenerje, klube. Dovolj jasno?
 
Lep pozdrav, Igor Tisaj«