Spoštovane šahistke, šahisti, predsedniki klubov, starši, trenerji ... vsi ljubitelji šaha!

Volilna kampanja se počasi zaključuje, volitve so pred vrati. Ob koncu bi se rad zahvalil zaVašo potrpežljivost, za vse dobre in pozitivne misli (tudi kakšno negativno, napake smo skušali sproti odpravljati), ki smo si jih v zadnjih tednih izmenjali. Upam, da ste moj programpodrobno preučili in prepoznali, kaj je v tem trenutku boljše za slovenski šah.

Rad bi se zahvalil tudi mojemu spoštovanemu protikandidatu in njegovi ekipi. Čeprav semmoral prenesti kar nekaj udarcev pod pasom, sem bil nanje, kot aktivni športnik, predvsem pa kot šahist, ki nasprotnikove poteze zna predvideti vnaprej, pripravljen in upam, da sem jih častno, dostojno in stoje prenesel. Mojo kampanjo smo s sodelavci skušali voditi na pošten in prijazen način, brez obrekovanja, s spoštovanjem do protikandidata in njegove ekipe, zogromno ponujenega sodelovanja, s številnimi rešitvami (takojšnjimi in sistemskimi), zakatere trdno verjamemo, da bi pripomogle k razvoju slovenskega šaha. Temelj našegaprograma ste klubi – tisti, zaradi katerih Šahovska zveza Slovenije tudi obstaja. Vaše poslovanje bomo naredili cenejše, preprostejšo, ponujamo vam konkretno pomoč na številnih področjih. Ne zidamo gradov v oblakih, še manj filozofiramo in obljubljamo nejasne stvari tjav tri dni. Poslovne in druge izkušnje so me naučile, da največ velja dana beseda in zato zaobljubami stojim. O programu, ki vam ga ponuja moj protikandidat, o obrazu kampanje, ki sojo vodili, o pripravljenosti na sodelovanje, povezovanje, o izključevanju, diskreditacijah itd. pa največ pove zadnje pismo, ki ga je slovenski šahovski javnosti poslal trenutno predsedujočiMirko Bandelj. Jaz po taki črti ne želim korakati, pa četudi za ceno poraza.

Sobotni volilni spopad tako pričakujem z dvignjeno glavo, poln pričakovanj in upanja v spremembe. Vodstvo šahovske zveze bi rad prevetril, klub zaslužnih seniorjev bi rad prenovilv organizacijo, ki sledi sodobnim trendom. Rad bi prinesel svež veter, politično, regionalno ali kakorkoli drugače neobremenjen. V vodenje zveze bi rad vpeljal ljudi, ki so si mesto priborili s svojo strokovnostjo, pridnostjo, kakovostjo. Ob njih še nekaj uglednih pokroviteljev, kibodo poskrbeli, da bo moj program dobil tudi finančne temelje.

Osebno trdno verjamem, da šport in politika ne sodita skupaj, da je politika le instrument, ki naj športu pomaga, ne pa ga tudi vodi. Zato bom gospoda Brgleza z veseljem povabil knadaljnjemu sodelovanju in ga poprosil za pomoč ali za vsaj del pomoči, ki jo v svojem programu obljublja. Kljub številnim grdim besedam in nizkim udarcem bom za nasvete inpomoč povprašal tudi naše veterane, ki so zvezo dolga leta vodili – sami se bodo odločili, ali znovim vodstvom res ne želijo sodelovati. Ker vem, da imajo šah v srcu, vem tudi, da bo njihov odgovor na koncu pozitiven.

Spoštovani! Ne bom lagal, da mi je vseeno. Zato Vas še enkrat prosim, da se volitev zagotovo udeležite in se odločite po svoji vesti. Ne podlegajte obljubam, še manj pritiskom, odločajte se po svoji zdravi, šahovski pameti. Vem, da Vam te zagotovo ne primanjkuje.
Če boste na volilnem lističu obkrožili moje ime, bo moje veselje toliko večje in se Vam zapodporo že vnaprej zahvaljujem.

Šah klubom!

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Sašo Čačič - šahist in predsedniški kandidat ŠD Vrhnika

page1image43384832